Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η συγγραφέας κα Κέλλυ Σταμουλάκη στο χωριό μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκπληξη για τα παιδιά του θεατρικού τμήματος προκάλεσε η παρουσία της συγγραφέας του θεατρικού έργου « Το μυστικό της Θαλασσοχώρας» που παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας .Η συγγραφέας κυρία Κέλλυ Σταμουλάκη είχε προσκληθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και από την σκηνοθέτη του έργου κυρία Γιαννουλάτου Σπυριδούλα στην παράσταση, αλλά για λόγους επαγγελματικούς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί .
Την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη θέλοντας να ικανοποιήσει την επιθυμία των παιδιών να την γνωρίσουν από κοντά αλλά και την δικιά της , ήρθε προς τιμή μας στο χωριό και συνάντησε τα παιδιά στην αίθουσα του Συλλόγου μας.
Τα παιδιά ενθουσιασμένα μίλησαν μαζί της, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για το θέατρο , το έργο , τους ρόλους , τις εμπειρίες τους από την παράσταση. Η κυρία Σταμουλάκη ήταν πολύ προσιτή και φιλική με τα παιδιά, τα άκουγε με προσοχή και προσπάθησε μέσα από την συζήτηση να τα προβληματίσει και να κατανοήσουν τα βαθύτερα μηνύματα του έργου .
Λίγα λόγια για την συγγραφέα :
• Γεννήθηκε στην Αθήνα.
• Σπούδασε θέατρο στις σχολές Βεάκη και Χατζίκου.
• Σκηνοθεσία κινηματογράφου στο New York College.
• Μέλος του Σ.Ε.Η (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), της Ε.Ε.Σ (Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών), της Α.Ε.Π.Ι. (Ανώνυμος Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους (Assitej Greece).
• Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους.
• Δίδαξε για χρόνια θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι, οργάνωσε σεμινάρια εμψύχωσης - κατασκευής κούκλας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
• Έχει επιμεληθεί την διεύθυνση παραγωγής και την οργάνωση δεκάδων θεατρικών παραστάσεων για παιδιά αλλά και για ενήλικες.Ως συγγραφέας έχει παρουσιάσει μερικά από τα έργα της, όπως:
o «Σταματήστε τη Γη να κατέβω!»
o «Το μυστικό της Θαλασσοχώρας»
o «Ως την άκρη του ονείρου…»
o «Πρίγκιπας και φτωχός», θεατρική απόδοση
o «Ιλιάδα» Ομήρου, θεατρική απόδοση
o «Δωδέκατη νύχτα», διασκευή του θεατρικού κειμένου του Σαίξπηρ
• Σκηνοθέτησε στο θέατρο:
o «Σταματήστε τη γη να κατέβω…!»
o «Ως την άκρη του ονείρου»
o «Το μυστικό της Θαλασσοχώρας».
• Σκηνοθέτησε στον κινηματογράφο:
o «Η ωραία Λου» 2007, σε σενάριο της ίδιας, συμμετοχή στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας
o «Τα λιλά μαντήλια» 2008 σε σενάριο της ίδιας, συμμετοχή στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, όπου απέσπασε βραβείο εύφημης μνείας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, συμμετοχή στο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Πάτρας, όπου επίσης απέσπασε το βραβείο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» για την ποιητικότητα της ταινίας.
ΤΟ Δ.Σ.