Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011



Εκδρομή στην Κόνιτσα- Μονή Μολυβδοσκέπαστου – Μπουραζάνι

Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στις 20 του Μάρτη με τελικό προορισμό την Κόνιτσα . Εβδομήντα περίπου συγχωριανοί αλλά και φίλοι του Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιστορικές και όμορφες περιοχές της Ηπείρου ,αλλά και να ξεφύγουν για λίγο από την σκληρή και δύσκολη καθημερινότητα .Πρώτος μας σταθμός το Καλπάκι , επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου 1940. Η διαδρομή μέχρι την Κόνιτσα καταπληκτική . Στον κάμπο της Κόνιτσας ενώνονται τα ποτάμια Σαραντάπορος, Αώος και Βοϊδομάτης. Η περιοχή οριοθετείται από τους ορεινούς όγκους του Γράμμου, του Σμόλικα, της Γκαμήλας της Νεμέρτσικας και του Κάμενικ στα δυτικά. Κάμποι, βουνά, ποτάμια, φαράγγια και πλούσια βλάστηση καλύπτουν την περιοχή, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό. Το εξαιρετικό οικοσύστημα της περιοχής προστατεύεται από τον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου και προσφέρεται για πλήθος οικοτουριστικών δραστηριοτήτων.Φτάνουμε στην Κόνιτσα και πρώτη μας επισκεψη το πετρινο γεφύρι στον ποταμο Αώο . Ένα από τα αξιολογότερα αξιοθέατα της περιοχής. Πρόκειται για το ψηλότερο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων, που κατασκεύασε ο πρωτομάστορας Ζιώγας Φρόντζος από την Πυρσόγιαννη Κόνιτσας, το 1870. Έχει ύψος 20 µ., πλάτος 36μ . Ξεκούραση στην πλατεία, περιήγηση στους δρόμους και επίσκεψη στα αξιοθέατα της Κόνιτσας .Το μοναστήρι της Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης είναι ο επόμενος προορισμός μας που βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Κόνιτσα και σε 400 μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. στο Βορειοδυτικό τμήμα της Ηπείρου, στην περιοχή του ιστορικού Μπουραζανίου. Το Μοναστήρι χτίστηκε το 670 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Δ΄ τον Πωγωνάτο, πριν δηλαδή 1300 χρόνια. Σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες, εξ ου και Μολυβδοσκεπαστή εκκλησία. Φαγητό στο Μπουραζάνι .Το απόγευμα επιστρέψαμε στα Γιάννενα με ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή και φυσικά τον κόσμο που συμμετείχε . Πιστεύουμε ότι με την πραγματοποίηση τέτοιων εκδρομών έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, να ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα, να διασκεδάσουμε , να επισκεφτούμε μέρη που από μόνοι μας δεν θα πηγαίναμε . Φυσικά αποκτά πιο μεγάλη σημασία και είναι συγκινητικό όταν συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές συγχωριανοί μας μεγάλης ηλικίας .

ΤΟ Δ।Σ.











Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΟΝΙΤΣΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων διοργανώνει
μονοήμερη εκδρομή στη Kόνιτσα Ιωαννίνων
( ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ)

την Κυριακή 20 Μαρτίου

Πρόγραμμα εκδρομής :
Αναχώρηση στις 06:45 π.μ από Τσουκαλάδες .
Στάση για καφέ και ξεκούραση στα Γιάννενα.
Συνεχίζουμε για Καλπάκι(Επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου).
Άφιξη στη Κόνιτσα. Ελεύθερος χρόνος.
Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης
Φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής (Μπουραζάνι).
Αναχώρηση για την πόλη των Ιωαννίνων.Ελεύθερος χρόνος.
Αναχώρηση για επιστροφή .
Άφιξη στην Λευκάδα – Τσουκαλάδες το βράδυ.
Τιμή συμμετοχής : 15€ ενήλικες, 10 € παιδιά.
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 18 Μαρτίου.
Υπεύθυνοι απο το Δ.Σ. του Συλλόγου:
Βεργίνης Θανάσης : 6979135690
Ροντογιάννης Γιώργος :6973489211
Σταματέλου Ρούλα :2645097097
Σταματέλου Ειρήνη : 2645097317
ΤΟ Δ.Σ.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ


Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, καλεί τους μικρούς μας φίλους αλλά και τούς.... μεγάλους να διασκεδασουμε και να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί στον παιδικό αποκριάτικο χορό που διοργανώνουμε το Σάββατο 5 του Μάρτη στις 5μμ στην αίθουσα μας στην πλατεία .Μουσική, χορός ,κομφετί σερπατίνες, αναψυκτικά ,γλυκά και πολύ πολυ...κέφι.Σας περιμένουμε.