Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ – 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Χωριανοί και χωριανές
Το 2004 η καρικατούρα πιλοτικής κτηματογράφησης του χωριού μας κατατέθηκε στο Υποθηκοφυλακείο Λευκάδας, καταδικάζοντας μας σε αδυναμία δικαιοπραξιών και οικονομική αιμορραγία όσων κινήθηκαν δικαστικά για διορθώσεις.
Τον Μάη 2005 μετά από έντονες διαμαρτυρίες ήρθαν εκπρόσωποι της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε» στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να διαπιστώσουν το πρόβλημα. Πέρασε ο μήνας και απάντηση δεν είχαμε.
Το θέμα ήρθε στη Βουλή με ερώτηση του ΚΚΕ στον Υπουργό κο Σουφλιά.
Η απάντηση ήταν άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Έντεκα μήνες μετά ξανάρθαν από το «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε» για να ξαναδιαπιστώσουν το πρόβλημα!!!
Ακολουθούν αποφάσεις αιρετών οργάνων, συλλαλητήρια, κι’ άλλες ερωτήσεις στη Βουλή.
Ακολουθεί συνάντηση στην Αθήνα της Επιτροπής Αγώνα μαζί με Νομάρχη, τους Δημάρχους Λευκάδας και Σφακιωτών, με το ΔΣ της εταιρείας. Δεσμεύσεις για επίλυση του προβλήματος με καταγραφή των λαθών. Η λύση που συμφωνήθηκε τορπιλίζεται και από τους Δημάρχους και από τον Βουλευτή.
Τον Οκτώβρη του 2010, έρχεται στο χωριό ο Πρόεδρος της εταιρείας και δεσμεύεται ότι θα γίνει επαναπροσδιορισμός της θέσης και των ορίων των ακινήτων με ευθύνη της Κτηματολόγιο ΑΕ. Μας είπε ότι αυτό θα γίνει μέχρι το Μάρτη του 2011, φτάνουμε στο καλοκαίρι χωρίς να γίνει ένα βήμα.
Τον Ιούνιο με τροπολογία που ψηφίζεται στην Βουλή, το Υπουργείου Περιβάλλοντος αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της δέσμευσης της εταιρείας. Ακολουθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2011 δηλώσεις λαθών σε όσες γεωγραφικές ενότητες δεν είχαν κάποιο ποσοστό, ώστε να γίνει και σ’ αυτές επαναπροσδιορισμός της θέσης και των ορίων των ακινήτων. Μας δόθηκε η υπόσχεση ότι μέχρι τέλους του 2011 θα γίνει η δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Τέλειωσε το 2011 και μας είπαν για άλλη προθεσμία μέσα στο 2012.
Έρχονται οι διπλές εκλογές ( ΜΑΗΣ – ΙΟΥΝΗΣ) και η νέα υπόσχεση μιλάει για φθινόπωρο του 2012.
Τελειώνει το 2012, περνάει και το 2013 και τα θα …συνεχίζονται.
Τον Γενάρη του 2014 επισκέπτονται την νέα πια Διοίκηση της εταιρείας εκπρόσωποι από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, από το Τοπικό Συμβούλιο, ο Δημ. Σύμβουλος Κ. Ροντογιάννης και ο Δήμαρχος. Ο πρόεδρος υπόσχεται ότι μέχρι το τέλος Μάρτη θα γίνει η δημοσίευση στο ΦΕΚ, του διαγωνισμού.
Έρχεται ο Απρίλης, άφαντο το ΦΕΚ αλλά και ο πρόεδρος. Ξανά αλλαγή Διοίκησης……
Αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας χωρίς αποτέλεσμα. Αρχές Μάη απαντούν μόνο στο Δήμαρχο ότι λόγω νέας Διοίκησης από Σεπτέμβρη !!!!

Ε ΟΧΙ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Την Δευτέρα 5 του Μάη αποφασίσαμε
1. Κινητοποίηση την Δευτέρα 12 Μάη 9 το πρωί στο Διοικητήριο στην Πόλη και επίδοση ανακοίνωσης διαμαρτυρίας, που θα απευθύνεται στην Βουλή, τα κόμματα, στα ΜΜΕ και στους τοπικούς παράγοντες, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
2. Αν δεν υπάρξει απάντηση μέχρι τις 23 του Μάη, οι κάτοικοι του χωριού μαζί με ετεροδημότες της Αττικής και της Πάτρας, προχωρούν σε κατάληψη των γραφείων της εταιρείας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ